Hei hei, poseti naš festival mladih, znanja, kreativnosti, tolerancije i različitosti! Tokom pet sati festivalskog programa imaćeš priliku da se oprobaš u ulogama modnog (i društvenog) modela, ali i kreatora.

Moći ćeš da na delu vidiš istaknute plesne i vizuelne umetnike, kao i da od njih učiš i da sa njima sarađuješ kroz interaktivne radionice. Osim dinamike i dobre zabave, za tebe smo spremili i mnogo materijala za razmišljanje – sesiju posvećenu mentalnom zdravlju i sociološku panel diskusiju o rodnim ulogama! Čekaju te nesputana energija, šarenilo i ljubav, začinjeni modom i magijom e!@ zajedništva. Probudi šašavo majmunče, stvaraoca i mislioca u sebi, i pridruži nam se na Rol-modeling festivalu!

Tokom Rol-modeling festivala, nastojaćemo da preispitamo koncept društvene uloge i njegove moguće sadržaje. Zajedno ćemo tražiti odgovore na pitanja o tome koja su ograničenja savremenih „alternativnih“ i „mejnstrim“ društvenih uloga, a gde leže njihovi skriveni potencijali za ostvarenje individualne slobode i šašavosti.

Odgovor na pitanja kako vidimo poželjne društvene uloge, i kako mirimo sopstvena i očekivanja drugih (u odnosu na nas same, ali i celokupno društvo) tražićemo i kroz alternativni dizajn i stvaralaštvo nove generacije modnih kreatora, modela i mladih, društveno-angažovanih pojedinki i pojedinaca.

Ideje do kojih dođemo, artikulisaćemo kroz fotografiju, modni dizajn, ples, i društvenu teoriju.
e!mankipacija predstavlja energiju buđenja i poleta, stvaranja i mašte, ali i prihvatanja odgovornosti za promene u društvu. Želimo da ukažemo na pojedinke i pojedince koji svojim svakodnevnim radom predstavljaju oličenje vrednosti koje zastupamo. Zato ćemo Jednoj WowŽeni svečano uručiti „Rol-model“ nagradu za hrabrost i stvaralački rad.

Festival organizujemo u saradnji sa organizacijom Best-Seller. Organizaciju festivala je podržalo Ministarstvo omladine i sporta.

Pin It on Pinterest