Projekat „Emankipacija – buđenje“ je došao kao rezultat kontinuiranog mešanja inspiracija između tima udruženja Bestseler i grupe mladih i naprednih sociologa pod nazivom „Emankipacija“.

„Cilj nam je da tendencijski, polako ali sigurno, sistematski transformišemo naše društvo, kroz programe udruživanja potencijala mladih i inkluziju različitosti. Organizovanim kreativnim mehanizmima želimo da podižemo svest mladim ljudima o važnosti negovanja kulture, kao i da podižemo svest mladih o njihovoj ulozi i odgovornosti u ovom procesu – a sve to zarad koncepata i ideja koje se tiču svih nas i tiču se naše zajedničke pravednije i srećnije budućnosti.“ – kako stoji u opisu projekta.

Ugovori između organizacija civilnog društva, jedinica loklane samouprave i resornog ministra su potpisani tokom proslave Međunarodnog dana mladih, 12-og avgusta 2019-te godine. Projekat traje do kraja 2019-te i uključuje 3 glavne aktivnosti: tribinu „Ko smo mi?“, produkciju video materijala „Buđenje“, i Rol-modeling fest.

Pin It on Pinterest