Emankipacija asistira drugim inicijativama u razvoju i oplemenjivanju njihovih ideja, kao i daljem izoštravanju usmerenja ideje i proizvodnje kvalitetnih rezultata.

Kroz to najstojanje, saradnja je ostvarena sa Centrom za mlade Rakovica, udruženjem koje kroz svoj Erasmus+ projekat “Promoting gender sensitive journalism and blogging”, promoviše promene u amaterskom i profesionalnom izveštavanju kada je u pitanju pisanje o ženama ili izveštavanje (uključujući postovanje i šerovanje) u kojem se nazire iznošenje stava prema ženama.

Početkom jula (01-08.07.2019. godine), održana je omladinska razmena pod istoimenim projektom, gde su učesnici i učesice iz partnerskih zemalja (Poljska, Kipar, Mađarska, Rumunija, Severna Makedonija, Slovenija, Španija i Srbija), kroz radionice, vežbe, grupni i individualni rad, učili i razmenjivali znanja i iskustva iz oblasti rodne ravnopravnosti i osnova žurnalizma u vremenu modernih tehnologija.

Naredna aktivnost je radionica, planirana za početak decembra 2019-te godine, u Štipu, Severna Makedonija, gde će se raditi na kreiranju trećeg, i ujedno završnog seta blog-postova za naš portal.

Pin It on Pinterest